Gouda Rijbewijs ingevorderd



De politie heeft zondag 31 juli het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige man uit Gouda. Deze meldde zelf rond 04.45 uur vanuit zijn auto dat hij dronken was en de snelweg naar Den Haag opging. De politie is naar de A12 richting Den Haag gereden en zag hoe de man ter hoogte van de Goudse Poort vanaf de vluchtstrook slingerend de snelweg opreed. Vervolgens reed hij met wisselende snelheden tussen de 50 km/uur en 120 km/uur verder over de snelweg.

Omdat de man zo slingerde dat hij alle rijstroken nodig had, zijn meerdere politieauto´s voor en achter hem gaan rijden om het andere verkeer te beschermen en te waarschuwen. Op de A4 richting Amsterdam reed de man de vluchtstrook op. Terwijl een politieman zich door het raam heen boog om de autosleutels te pakken, reed de man een meter of twee voor- en achteruit. Hierop konden de autosleutels alsnog uit de auto gehaald worden waarna de man
werd aangehouden. De ademanalyse wees 660 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Bron: Politie Hollands Midden



Comments are closed.
%d bloggers liken dit: