De bril met gouden montuur van wijlen koningin Juliana, die vorige week door Sotheby's werd geveild, is vanaf nu te zien op Paleis Het Loo. Koningin Juliana droeg de ´gala-vlinderbril' bij diverse officiële gelegenheden, zoals bij het huwelijk van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven in 1967 en bij diners tijdens staatsbezoeken.

De vlinderbril is zà³ typerend voor koningin Juliana dat hij door doven en slechthorenden in de gebarentaal als symbool voor haar wordt gebruikt. De bril werd vorige week op de veiling bij Sotheby's aangeboden door een particuliere verzamelaar. Hij werd geveild als topstuk binnen een verzameling van vijf brillen en aangekocht door de Stichting ´t Konings Loo. De opbrengst werd door de verkoper aan een goed doel ter beschikking gesteld. Paleis Het Loo ontving de bril als schenking en voegt hem toe aan de verzameling Koninklijke Kleding en Accessoires.

Vanaf heden tot en met 8 januari 2006 is de bril van koningin Juliana te zien in de Aanwinstenkamer in de Oostvleugel van Paleis Het Loo, geopend op dinsdag t/m zondag, van 13.00 tot 17.00 uur.

bron: Paleis Het Loo Nationaal Museum

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular