De spannende familiefilm De Griezelbus die op 7 december jl. in première ging, heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film. De Griezelbus, gebaseerd op de populaire boeken van Paul van Loon waarin 'grumor' (griezelen en humor) centraal staat, gaat over de elfjarige Onnoval die een absoluut buitenbeentje op school is. Onnoval schrijft griezelverhalen en romantische gedichten en hij heeft verkering met Liselore.

De duivelse Ferluci ontfutselt hem het verhaal over een schoolreisje dat hij in een kwade bui geschreven heeft en waarin het slecht afloopt met de pestkop van de klas Gino. Ferluci laat het verhaal werkelijkheid worden. De enige mogelijkheid die Onnoval rest om het schoolreisje niet op een drama te laten uitlopen, is dat hij zijn handgeschreven verhaal herovert en er een 'happy end' aan weet te schrijven. Lukt het Onnoval uiteindelijk om zijn klasgenoten te redden en de deur naar de "andere werkelijkheid" te sluiten?
De Griezelbus is geregisseerd door Pieter Kuijpers die eerder prijzen in de wacht sleepte voor Van God Los. De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
Productiemaatschappij BosBros. Film & TV Productions heeft De Griezelbus geproduceerd. Warner Bros. Pictures International Holland heeft de film uitgebracht die momenteel in 114 bioscoopzalen te zien.
bron: Nederlands Film Festival