Het swingende kerstprogramma 'Gospel in Paradiso' van de IKON, geproduceerd door Palm Plus, heeft zaterdag 29 april in het Zwitserse Luzern een Gouden Roos (Rose d'Or) gewonnen in de categorie 'Music'. Andere genomineerden in deze categorie waren onder andere 'LIVE8' van Bob Geldof, de uitreiking van de beroemde Engelse muziekprijs The Brit Awards en de registratie van een speciaal concert in het kader van de Nobelprijs voor de Vrede.

Voor 'Gospel in Paradiso' werd een typisch 'zwart' gospelkoor uit één van de armste wijken van New Orleans naar Nederland gehaald om in poptempel Paradiso in Amsterdam een indrukwekkend kerstconcert te geven. Alle leden van het gospelkoor werden vorig jaar zomer zwaar getroffen door orkaan Katrina. Sommige koorleden verloren familieleden en vrienden en de kerk waaraan het koor verbonden is, is totaal verwoest. In 'Gospel in Paradiso' worden beelden van het concert afgewisseld met filmische impressies waarin enkele koorleden gevolgd worden in New Orleans.

De IKON zond 'Gospel in Paradiso' uit op 24 december 2005, in de kerstnacht. Producent Palm Plus is vooral bekend van programma's als 'Wegmisbruikers!', 'Je zal het maar hebben' en 'De bevalling'. De Gouden Roos (Rose d'Or) is de meest prestigieuze Europese prijs voor amusementprogramma's op televisie. Doel van het festival is 'het belonen van originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma's en het bevorderen van uitmuntendheid in televisie en nieuwe media'.

Bron: IKON