De Gouverneur-generaal van Canada, Hare Excellentie de Right Honourable mevrouw Adrienne Clarkson, brengt met haar echtgenoot, Zijne Excellentie de heer John Ralston Saul maandag 2 en dinsdag 3 mei een officieel bezoek aan Nederland

Op maandagochtend wordt de Gouverneur-generaal op Paleis Noordeinde ontvangen door Hare Majesteit de Koningin. Daarna ontmoet zij achtereenvolgens minister-president mr.dr. J.P. Balkenende en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. s Middags legt Gouverneur-generaal Clarkson een krans bij de Erelijst van Gevallenen in de hal van de Tweede Kamer voor de gevallenen uit het verzet en allen die als militair of opvarende van de koopvaardij tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.
Dinsdag wonen de Gouverneur-generaal en de Koningin de herdenking bij op de Canadese Erebegraafplaats in Groesbeek. Het officiële gedeelte van het bezoek wordt s avonds afgesloten met een diner op Paleis Noordeinde.
De Gouverneur-generaal blijft tot en met 7 mei in Nederland om delen van het programma bij te wonen dat voor Canadese veteranen wordt georganiseerd ter gelegenheid van de 60-jarige herdenking van de bevrijding van Nederland.

bron:RVD