Op woensdag 29 juni van 13.30 tot 16.30 uur is er een feestelijke bijeenkomst in het Scheepvaartmuseum. Tijdens deze middag presenteert de organisatie ANNO in samenwerking met het Scheepvaartmuseum het gratis Vakantieboek voor kinderen van 8 tot 14 jaar. In dit boek staan spannende verhalen over geschiedenis, puzzels en leuke spelletjes. In het Scheepvaartmuseum is er tijdens deze middag een grote geschiedenisquiz, er is een piratenshow, er zijn schilderworkshops en educatieve rondleidingen.

Feestelijk programma

De toegang voor kinderen t/m 13 jaar in het Scheepvaartmuseum is gratis. Het programma deze middag wordt geleid door Hans Smit van het Jeugdjournaal en Klokhuis. Zijn assistenten zijn onder andere Willem van Oranje, scheepvaartmuseum244x244.jpg (58 Kb) Michiel de Ruijter en Cornelis de Houtman.

Naast een grote geschiedenisquiz zijn er ook leuke rondleidingen en schilderworkshops door de kunstenaar Robbert Doelwijt. Zilveren griffel-winnaar Bas van Lier leest zijn verhaal uit het vakantieboek voor. De 4 Tuoze Matroze zingen scheepsliederen van lang vervlogen tijden en kinderen kunnen zich laten schminken tot piraat, leeuw of prinses. Alle kinderen krijgen bovendien het prachtige Vakantieboek gratis mee naar huis!

Vakantieboek en ANNO

ANNO maakt de Nederlandse geschiedenis toegankelijk voor een breed publiek

Alle onderwerpen in het vakantieboek hebben een historisch tintje en deze uitgave wordt onder andere financieel ondersteund door het Ministerie van OCW. Het thema in 2005 van dit boek is `Sporen van Nederlanders in het buitenland'.

Adres en openingstijden

* Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam. * Bereikbaar met bus 22, 42 of 43 vanaf Centraal Station (5 minuten) of te voet (15 minuten). * Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend

bron:Gemeente Amsterdam