Nederlandse tsunami-slachtoffers kunnen een kosteloze internetbehandeling tegen de gevolgen van stress na een schokkende ervaring krijgen.

Zo'n zestig procent van de Nederlandse slachtoffers, hun familie, nabestaanden en andere direct betrokkenen kampt nog steeds met de verwerking van de psychologische gevolgen van de vernietigende vloedgolf, zo stelde de Utrechtse psychiater dr. E. Vermetten onlangs vast. Zondag 26 juni was het precies een half jaar geleden dat de tsunami in Azië en Afrika ruim tweehonderdduizend mensenlevens eiste. Honderden Nederlanders waren getuige of slachtoffer van de ramp.

Bij zorg thuis-organisatie Icare leeft al vanaf de eerste dag van de ramp - zoals bij veel organisaties - de behoefte om 'iets' te doen voor de slachtoffers. Echter, als zorgorganisatie is zij niet in de positie een grote geldelijke donatie te doen. Icare wil daarom nu, een half jaar na de ramp, hulp bieden op een manier die aansluit bij haar dagelijks werk en slachtoffers een gratis Interapybehandeling aanbieden. De massale aandacht van het grote publiek en de media is immers weggeëbd. De overlevenden zijn weer thuis. Alle betrokkenen zitten nog midden in de verwerking of komen daar nu pas aan toe. Icare kan en wil hen graag helpen de psychologische schok te verwerken met de inzet van haar eigen menskracht en deskundigheid.

Iedereen die op enige manier slachtoffer is van de tsunami en voor wie psychologische hulpverlening via internet geschikt is, ontvangt van Icare een kosteloos een Interapy-behandeling. Het aanbod geldt voor alle Nederlandstalig slachtoffers, binnen en buiten Nederland. Wie in aanmerking denkt te komen voor een gratis behandeling kijkt op www.icare.nl en klikt op de button 'Icare helpt slachtoffers tsunami'.

bron:Stichting Icare