(Persbericht) ROTTERDAM Voor de mannelijke MKB-ondernemer is er sinds kort een vrouwelijk organisatieadviesbureau: Vrouwelijke Kijk op Zaken (VKoZ). De recente crisis en ervaringen in het buitenland leren ons dat een goede balans tussen vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten een bedrijf betere financiële resultaten oplevert. VKoZ biedt mannelijke MKB-ondernemers nu tijdelijk gratis organisatieadvies.

Door diversiteit en een goede balans in leiderschap, staan bedrijven sterker. Juist in het huidige onzekere klimaat. Steeds meer beursgenoteerde ondernemingen zetten zich actief in om meer vrouwen aan de top te krijgen. In navolging van verschillende EU-landen is in Nederland een ´vrouwenquotum‘˜ in voorbereiding. Mannelijke ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen voor vrouwelijk advies en ondersteuning terecht bij VKoZ.

Vrouw achter VKoZ is de Rotterdamse Marjolein van Rosmalen (1970). Jarenlang werkte ze in diverse managementfuncties binnen de zakelijke dienstverlening. Ze merkte dat een combinatie van mannelijk en vrouwelijk leiderschap het meeste evenwicht en succes brengt.

Marjolein van Rosmalen: ´De interne organisatie van een groeiend bedrijf verandert voortdurend. In elke fase heeft een bedrijf andere behoeftes. Na de start- en groeifase is er behoefte aan overzicht en structuur. De interne communicatie en bestaande klanten hebben dan meer aandacht nodig. Vrouwelijke kwaliteiten als inlevingsvermogen en organiseren zijn in dat stadium cruciaal.‘˜

Tot eind maart kunnen ondernemers een gratis organisatiecheck en adviesrapport krijgen. Meer informatie over deze actie staat op www.vkoz.nl.