Grave - De politie in het land van Cuijk heeft afgelopen vrijdag 10 juni met de aanhouding van in totaal zes verdachten een einde gemaakt aan de dealeractiviteiten van een 24 jarige inwoner van Grave. Aan de actie werkten in totaal zo' 15 politiemensen mee.

Zij hielden die dag vijf mannen van 16,19,20,21,en 22 jaar uit Grave en Wijchen aan die er van worden verdacht verdovende middelen te hebben gekocht bij de 24 jarige man. Bij een aantal van deze verdachten zijn ook daadwerkelijk harddrugs aangetroffen. Zij zijn na hun verhoren weer in vrijheid gesteld. Kort na hun aanhoudingen is de 24 jarige verdachte opgepakt. Bij onderzoek in zijn woning zijn attributen aangetroffen die worden gebruikt bij het dealen van harddrugs. In zijn auto zijn twee gripzakjes met een geringe hoeveelheid cocaïne gevonden.

Hij is in verzekering gesteld en wordt dinsdag, 14 juni voorgeleid aan de rechter commissaris.

Het onderzoek startte in april dit jaar toen de verdenking van het dealen in harddrugs door de 24 jarige verdachte weer op hem was gerezen. Hij was al eerder voor soortgelijke activiteiten veroordeeld. In februari kwam hij na het uitzitten van ruim drie maanden gevangenisstraf weer op vrije voeten.

Bron: Politie Brabant-Noord