Femke Halsema, GroenLinks partijvoorzitter Herman Meijer en Nijmeegse GroenLinks raadsleden en wethouders liepen afgelopen zaterdag 25 juni mee in de ´Love-parade' van Roze Zaterdag in Nijmegen. De parade was een protest tegen de toenemende intolerantie en geweld tegen minderheden.

Het laatste jaar staat bol van geweld tegen minderheden en andersdenkenden. Theo van Gogh werd vermoord, er werden scholen in brand gestoken en er ontstonden relletjes tussen jongeren van verschillende etnische afkomst. Nieuw van weggeweest is het  toenemende geweld tegen homoseksuelen in dit land. De acceptatie van homoseksuele leerlingen en leraren op scholen neemt zienderogen af, homoparen worden in verschillende wijken in Nederland weggepest en de geweldsincidenten tegen homo's in de grote steden nemen toe.

Om de samenleving een belangrijk signaal te geven riep de organisatie van de landelijke Roze Zaterdag iedereen op om zaterdag 25 juni deel te nemen aan de Love-parade. De Roze Zaterdag wil met de parade laten zien dat diversiteit van cultuur, huidskleur, geaardheid en meningen juist een verrijking is voor dit land.

GroenLinks heeft gehoor gegeven aan de oproep van Roze Zaterdag. Zo'n 30 GroenLinksers namen deel aan de parade, waaronder Femke Halsema, voorzitter Herman Meijer, wethouder Lenie Scholten en de Nijmeegse raadsleden Wouter van Eck, Fatma Ali, Jan van der Meer en Miesjel Spruit. Femke Halsema hield een toespraak waarin ze het belang van goede voorlichting over homoseksualiteit op scholen benadrukte.

bron:Groenlinks