De wrede en gecalculeerde reeks aanslagen vandaag in Londen - op de startdag van de G8 - heeft de GroenLinks fractie diep geschokt. Het is de meest ontaarde vorm van brute machtspolitiek, om door middel van laffe aanslagen op onschuldige burgers een extremistische agenda na te jagen. Ons gedachten gaan uit na de slachtoffers en hun nabestaanden. Ook wensen wij alle Britse burgers en autoriteiten sterkte toe bij het beheersen en verwerken van deze tragedie.

De situatie is nog verwarrend en zekerheid over de daders ontbreekt nog. Al leeft de wereldgemeenschap dagelijks met de wetenschap dat er na 9/11 in New York en 11/3 in Madrid andere terreurdaden kunnen volgen. Het lijkt erop dat London vandaag haar 7/7 doormaakt.

Niet alleen het financiële hart (The City) blijkt een doelwit, maar ook de arme en multiraciale wijk rond King's Cross. Dit type terrorisme ziet in iedereen een vijand en is er op uit de wereld nieuwe hoop te ontnemen. Het is goed dat de G8 vastberaden lijkt om toch stappen te zetten in de aanpak van de honger in Afrika en de opwarming van de aarde.

bron:GroenLinks