Op donderdag 5 mei start GroenLinks officieel haar ja-campagne voor het referendum over de Europese Grondwet. De slogan voor deze campagne luidt "Verbeter Europa, begin met een ja". Naast de slogan zal ook een visueel beeldmerk worden onthuld, waarmee GroenLinks het belang van een Europese aanpak van grensoverschrijdende problemen wil benadrukken.

De combinatie van beeld en slogan sluiten aan bij de hoofdmotieven van GroenLinks om voor de grondwet te zijn. De grondwet zorgt er voor dat de democratie in Europa wordt versterkt, er een beter buitenlandsbeleid tot stand komt en Europa groener en diervriendelijker wordt. Juist omdat de grondwet beter is voor het milieu start GroenLinks haar campagne in een Amsterdamse straat die in de toptien staat van straten met de slechtste luchtkwaliteit in Nederland: de Van Baerlestraat.

Naast de onthulling van een grote poster, die inhaakt op de luchtkwaliteit, zal er ook een inhoudelijk voorstel worden gedaan om de Europese aanpak van de luchtkwaliteit een extra impuls te geven. Aansluitend zullen ter plekke folders worden verspreid en zal er aan sommige voorbijgangers medicinale zuurstof worden toegediend en/of uitgereikt. De campagnestart begint om 13.45 uur, và³à³r de ingang van de parkeergarage onder het Museumplein, gelegen aan de Van Baerlestraat te Amsterdam (schuin tegenover het Concertgebouw).

Femke Halsema (voorzitter Tweede Kamerfractie) & Kathalijne Buitenweg (voorzitter GroenLinks delegatie in het Europees parlement) zullen bij de actie aanwezig zijn en de onthulling verrichten.

bron:GroenLinks