Ouwehands Dierenpark adopteert als eerste dierenpark in Nederland een groep Paarse Krokodillen. De reptielen krijgen een eigen onderkomen in een grote vijver aan het begin van het park. De Paarse Krokodil is afkomstig uit China maar komt tegenwoordig steeds vaker voor in Nederland. Het reptiel is bekend geworden door zijn bijrol in de OHRA commercial van het meisje in het zwembad dat haar krokodil kwijt was.

De Paarse Krokodil, inmiddels gezien als de symbolische verzetstrijder tegen onnodige regels en bureaucratie, wordt met de dag populairder. Ouwehands bezoekers kunnen deze maand via speciale acties in het park een eigen Paarse Krokodil bemachtigen.

Meerdere dierenparken toonden interesse in een speciaal Paarse Krokodillen verblijf. De voorkeur van OHRA ging uit naar het Ouwehands Dierenpark, vanwege de directe en flexibele instelling van het dierenpark die prima past bij het symbool dat de Paarse Krokodil inmiddels is geworden. De directie van het Ouwehands Dierenpark reageerde enthousiast op OHRA's voorstel en besloot de Paarse Krokodil direct een eigen plek te geven bij de entree: 'Wij zijn bijzonder blij met de komst van deze Paarse Krokodil. Het is een uniek dier die om bijzonder weinig verzorging vraagt. Hij loopt niet weg, leeft van de lucht en kan niet verdrinken'.

De Paarse Krokodil is niet te koop in het dierenpark. OHRA zet de Paarse Krokodil alleen in bij speciale marketingacties. Het bedrijf ruilt de krokodil op ludieke wijze voor een kort en bondig formulier met adresgegevens van geïnteresseerden ten behoeve van een vrijblijvende offerte voor de nieuwe zorgverzekering of een doorlopend krediet.

Na de aankondiging van OHRA eind juni dat de vraag naar Paarse Krokodillen enorm groot was, heeft het concern - om aan de vraag te kunnen blijven voldoen - een tweede lichting naar Nederland laten overkomen. OHRA verwacht dat de totale populatie Paarse Krokodillen in Nederland aan het einde van het jaar in de tienduizenden zal lopen. Eerder deze week werden er al duizenden krokodillen gesignaleerd aan de Nederlandse kust.

bron:Creative Venue