Vanaf 27 september is er in Het Markiezenhof te Bergen op Zoom een groepstentoonstelling van de Groninger Kunstkring 'De Ploeg' te zien. Deze kunstkring speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van hedendaagse, voornamelijk expressionistische kunst, zowel in de provincie Groningen als nationaal. De tentoonstelling is tot 25 oktober 2005 te zien in Het Markiezenhof.

Vanaf 1918 heeft de kunstkring bekende kunstenaars voortgebracht, zoals Hendrik Werkman, George Martens, Jan Altink, Johan Dijkstra en Jan Wiegers. Momenteel telt het ledental 34 kunstenaars, die werkzaam zijn in verschillende technieken. De huidige "Ploeg" kan niet expressionistisch genoemd worden, maar participeert net als toen in de ontwikkelingen van de hedendaagse kunst. Het doel van de kunstkring is om de beeldende kunst te stimuleren en te promoten, in het bijzonder de hedendaagse kunst in Groningen. Tevens biedt de "Ploeg" een sterk en dynamisch aanbod aan activiteiten in de beeldende kunst door uitwisselingstentoonstellingen met andere kunstenaarsgroeperingen, workshops en lezingen nationaal en internationaal.

In Het Markiezenhof zijn vanaf 27 september werken te zien van zes verschillende kunstenaars.
Rieneke Gollnau woonachtig in Groningen, schildert zijn impressies, waarbij belevenissen en gevoelens het werk maken. Marchien Cordes' werk wordt sterk beïnvloed door vormen van lucht, zee en land. Daarentegen doet Petra van Kalker juist inspiratie op door gedichten en zinsneden uit oude teksten. Mark DeYoung is afkomstig uit de Verenigde Staten en zijn publieke werk bevat voornamelijk culturele en maatschappelijke zaken. Hout is het belangrijkste materiaal waarmee Herman Nijkamp werkt om zijn beelden te maken. Een terugkerend motief in zijn werk is de mens, vaak in relatie met dieren. Mike Brodie is het nieuwste lid van de Ploeg.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot 25 oktober 2005. Het Markiezenhof is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Entreeprijzen bedragen à¢?¬ 5,00 voor volwassenen, kinderen t/m 5 jaar gratis, kinderen van 6 t/m 12 jaar à¢?¬ 2,50 en NS/CJP/65plussers à¢?¬ 3,50.

bron:De Markiezenhof

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular