Exclusief ter gelegenheid van het 2000-jarig bestaan van de stad Nijmegen brengt Grolsch vanaf 30 mei a.s. een speciaal pilsner op de markt: Grolsch Legioen. Het bier draagt als toepasselijke ondertitel 'Het genot van Nijmegen' en is zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij supermarkt, slijterij en horeca in en rond Nijmegen.  

Nijmegen is sterk verbonden met bier. Bier is misschien wel de oudste drank ter wereld en heeft dan ook altijd een belangrijke rol gespeeld in de oudste stad van Nederland. De Romeinen (van het Tiende Legioen, Legio X Gemina) keken op de plek die nu Nijmegen heet de kunst van het brouwen af van de Bataven. Bier was in die tijd immers veiliger om te drinken dan water. En het was ook een waar genot voor de dorstige Romeinse kelen, met name na lange marsen en zware tochten. In Nijmegen en omstreken werden in de loop der eeuwen vele tientallen brouwerijen opgericht. Zoals ook in 1615 in het eveneens Gelderse Grolle (thans Groenlo): Grolsch, à©à©n van de alleroudste ondernemingen van Nederland. 
 
Bierbrouwer Grolsch is op haar beurt weer sterk verbonden met Nijmegen. Niet alleen als hoofdsponsor van 'Nijmegen 2000 jaar', maar Grolsch is daarnaast ook historisch sterk vertegenwoordigd in de Nijmeegse horeca en al jaren sponsor en vaste bierleverancier van de Nijmeegse Vierdaagse Feesten. Maar er is een extra reden, aldus Coen Thà¶nissen (Hoofd Interne & Externe Betrekkingen) om Grolsch Legioen uit te brengen: 'Feest vier je met bier. Dat was 2000 jaar geleden al zo en dat is nu nog steeds zo. En bijzondere feesten zoals Nijmegen 2000 vier je met bijzondere bieren.'  

bron:Grolsch