Guus Klatte vertrok op dinsdag 1 november 2005 voor zakenreis naar Nieuw-Zeeland, waar Grolsch samenwerkt met de door Michael Erceq geleide drankenonderneming Independent Liquor. Guus Klatte en Michael Erceq werden vermist sinds vrijdag 4 november 2005 toen ze in Nieuw-Zeeland samen een binnenlandse vlucht per helikopter maakten. Naar nu is gebleken is de helikopter tijdens de vlucht verongelukt. Na een intensieve zoektocht van ruim twee weken, door zowel de Nieuwzeelandse autoriteiten alsmede in particuliere opdracht, is de helikopter hedennacht gevonden. Guus Klatte en Michael Erceg zijn bij het ongeluk omgekomen.

Grolsch heeft daarop de volgende verklaring uitgegeven.Met leedwezen heeft Grolsch hedenochtend kennis genomen van het overlijden van haar medewerker Guus Klatte en haar zakenpartner Michael Erceg. De gedachten van Grolsch gaan uit naar hun families en hun dierbaren. De gedachten van de raad van bestuur, directie en medewerkers van Grolsch gaan uit naar de families en de dierbaren van Guus Klatte en Michael Erceq.
Grolsch verliest in Guus een bijzonder gewaardeerde collega. Guus is 38 jaar geworden. In 1997 trad Guus in dienst bij Grolsch. Guus was in zijn functie van 'Director Region Overseas ' verantwoordelijk voor de exportactiviteiten van de brouwerij in Canada, Rusland, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland.

Grolsch spreekt haar grote waardering uit voor de enorme inzet en betrokkenheid van de families en vrienden, Independent Liquor, de reddingteams, alle vrijwilligers en de autoriteiten en instanties in Nieuw-Zeeland en in Nederland.

Grolsch zal geen nadere informatie verstrekken over deze ingrijpende gebeurtenis. Voor informatie over de toedracht van het ongeval, alsmede voor de officiële
berichtgeving, verwijst Grolsch naar de autoriteiten in Nieuw-Zeeland.

bron:Grolsch