Selecteer een pagina

De politie heeft met de aanhouding van een 38-jarige man uit Groningen een viertal gewapende overvallen in de stad Groningen opgelost. De verdachte werd aangehouden bij de overval op een juwelier aan het Akerkhof in Groningen. Tijdens het verhoor bekende de verdachte nog drie overvallen.

De verdachte overviel op woensdagochtend 20 juli de juwelierszaak aan het Akerkhof in Gronmingen. Hij was gemaskerd en dreigde met een vuurwapen. Een klant die zich tijdens de overval in de zaak bevond wist, nadat zij korte tijd door de verdachte werd gegijzeld, uit de winkel te vluchten en kon bij een nabijgelegen kledingwinkel de politie waarschuwen. Ook werd de politie door een overvalalarm gewaarschuwd. De juwelierszaak werd daarop door politieagenten omsingeld. Zij konden de verdachte met een megafoon naar buiten praten. Een medewerker van de juwelierszaak, die ook op de overvaller had ingepraat, liep met de verdachte naar buiten. Ook zij werd door de dader enige tijd van haar vrijheid beroofd. De overvaller maakte bij de overval niets buit.

De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Tijdens de politieverhoren gaf de man toe dat hij zich in de afgelopen twee maanden in de stad Groningen heeft schuldig gemaakt aan nog drie overvallen. Hij bekende de gewapende overvallen op een bank aan de Oosterhamrikkade, een supermarkt aan de Jakob van Ruijsdaelstraat en een winkel aan de Kraneweg. Bij de overvallen droeg de man een masker met de beeldtenissen van Jack Nicholson en Elvis Presley. Hij maakte in totaal bij deze drie overvallen ruim 800 euro buit. Van het geld is niets terug gegevonden.

De verdachte heeft verklaard de overvallen uit geldgebrek te hebben gepleegd. Het buitgemaakte geld gebruikte hij om zijn levensonderhoud te voorzien. De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en bewaring gesteld. Hij zit nog vast.

Bron: Politie Groningen