In de uitzending van het opsporingsprogramma ´Opsporing Noord´ die woensdagvond 8 juni 2005 wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor meerdere zaken en een preventie-item.

Zo wordt er in een reconstructie aandacht geschonken aan een gewelddadige overval op de kantinebeheerder van sportclub Stadskanaal die van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei jongstleden plaatsvond. De beheerder werd daarbij volledig in elkaar geslagen en liep zware verwondingen op, onder meer een kaakbreuk op twee plaatsen. De politie vraagt de hulp van kijkers om informatie te verstrekken, zodat er verder gerechercheerd kan worden naar de daders. Informatie kan eventueel vertrouwelijk worden behandeld. Verder wordt er nog teruggekomen op de bekladding van auto´s in Garnwerd waar de vorige keer geen enkele reactie op is gekomen.
De politie toont beelden van een groep meiden die worden verdacht van de diefstal van een portemonnee in het winkelcentrum Paddepoel van een vrouw die kort daarvoor geld heeft gepind bij de bank. Het vermoeden bestaat dat er meer slachtoffers zijn van de praktijken van deze groep. Verder wordt er aandacht besteed aan de diefstal van buitenboordmotoren in de stad bij het Reitdiep. Zoals gewoonlijk worden er weer camerabeelden getoond van verdachte personen tijdens hun criminele activiteiten.

Het preventie-item gaat over de extra controles op bromfietsen en de gevaren van roekeloos rijden en het foutief of niet dragen van de helm. Er wordt onder meer aandacht besteed aan het project van de motorpolitie van het district Midden-Oost die leerlingen van de scholen in het voortgezet onderwijs met deze gevaren confronteert tijdens een lesuur.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord.

Bron: Politie Groningen