De actie van de parketpolitie op zaterdagochtend- en middag is succesvol geweest. De politie bezocht 165 woningen in het noordelijke gedeelte van Groningen en in Delfzijl. De actie was er op gericht om een achterstand van het aantal openstaande boetes te innen. De politie richtte zich vooral op de mensen, die veelvuldig bekeuringen krijgen en deze vervolgens niet betalen.

Drie personenauto's werden van een wielklem voorzien en vier auto's werden naar het politiebureau afgesleept. Zes personen werden gegijzeld, omdat ze de openstaande boetes niet wilden of konden betalen. Zodra deze mensen hun boete(s) betalen, wordt de wielklem verwijderd of de auto weer teruggegeven. Ook voor de mensen die zijn ingesloten, geldt dat de openstaande geldbedragen blijven openstaan.

De actie liep zo goed dat zo'n 15 personen zich spontaan aan de balie van de parketpolitie kwamen melden om hun boetes te betalen. In totaal werd er een geldbedrag van 6500 euro geïnd. De meeste mensen betaalden de boete(s) cash en in sommige gevallen met een mobiel pinautomaat. Over het algemeen waren de mensen meewerkend en kwam de komst van de politie niet onverwacht. In à©à©n geval wilde een bewoner de politie niet in zijn woning toelaten. Dit gebeurde uiteindelijk wel met een last tot binnentreden.

bron:politie Groningen

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular