Vrijdagavond heeft de politie in de Johan de Witstraat in Groningen, achter een flat aan de Asingastraat een zwaar gewonde man aangetroffen. De man lag met een forse hoofdwond en bebloed gezicht tegen een tuinhek achter de flat. Vermoedelijk was het slachtoffer betrokken bij een vechtpartij aan de Asingastraat.

Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. De identiteit van de man kon niet direct worden vastgesteld. In het ziekenhuis werd de toestand van de man in de loop van zaterdag slechter. Op zondag 30 juli 2006 overleed de man in het ziekenhuis. Inmiddels was vastgesteld dat het slachtoffer een 27-jarige inwoner van Groningen betrof.

De politie is na het aantreffen van het slachtoffer begonnen met een technisch onderzoek in de omgeving waar het slachtoffer is gevonden. Ook werd zaterdag een eerste buurtonderzoek opgestart. In de loop van zaterdag werd besloten een recherche Team Grootschalig Onderzoek (TGO) te formeren. Het team heeft zondag het buurtonderzoek verder uitgebreid.

bron:OM