Bedrijfskunde-studenten van Rijksuniversiteit Groningen hebben ook dit jaar de Energyflashback gewonnen van andere bedrijfskundige universiteiten in Nederland. In wedstrijden van 36 uur testen de studenten van verschillende universiteiten hun bedrijfskundige kennis en visie met elkaar. Gisteravond is na de wedstrijd op het Waagplein te Groningen de uitkomst beslist: Groningen kwam als duidelijke winnaar uit de bus tegenover de Rotterdamse en Amsterdamse bedrijfskunde-studenten. De Groningse bedrijfskunde-studenten zijn de enigen die reeds twee keer de Energyflashback hebben gewonnen.

Tijdens een wedstrijd van de Energyflashback zitten twee studententeams 36 uur lang in een levensgrote bull-eye lamp (een cabine in de vorm van een eenvoudige wandlamp) met beperkte toegang tot hulpmiddelen als internet en telefoon. Als hoofdopdracht moeten beide teams een bedrijfskundig energievraagstuk oplossen. Ze moeten een toekomstscenario beschrijven,aangeven hoe het doel kan worden bereikt en oplossingen voor te verwachten knelpunten aandragen. In de tweede wedstrijd moesten de teams Nederland als duurzaam dienstenland in 2050 uitdenken.

Hoogste score

De Groningse bedrijfskunde-studenten hebben als eindcijfer een 8 gescoord. Amsterdam en Rotterdam scoorden tegen Groningen respectievelijk een 6,1 en 5,5. De jury oordeelt dat de Groningse studenten een goede, consistente oplossing van de hoofdopdracht gaven. Ook had het Groningse team de grootste inzet getoond. Daarnaast moesten de vijfkoppige teams ook tussenopdrachten uitvoeren waarbij onderhandelingsvermogen en snel denkwerk vereist zijn.

Technische Energyflashback

Naast de Energyflashback voor bedrijfskunde-studenten is er ook de Energyflashback voor studenten van technische universiteiten. Dit jaar binden Delft, Enschede en Eindhoven met elkaar de strijd aan. De hoofdopdrachten in beide Energyflashbacks verschillen van elkaar. Op 26 juni wordt bekend of de bedrijfskundige of de technische winnaar de beste teamprestatie heeft neergezet.

bron:Rijksuniversiteit Groningen