Politie Hollands Midden heeft zeventien jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit Berkenwoude, Rotterdam, Bergambacht en Krimpen aan den IJssel aangehouden op verdenking van het plegen van openlijke geweldpleging op zondag 4 september jl. Twee verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris die de voorlopige hechtenis van à©à©n van hen, een 22-jarige man uit Berkenwoude heeft bevolen. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

In de nacht van zondag 4 september vond op de Kerkweg te Berkenwoude, na een feest in het cultureel centrum, een vechtpartij plaats. Nadat à©à©n persoon uit het centrum was verwijderd ging de vechtpartij buiten verder en gingen er zich meer mensen mee bemoeien.

Even later ontstond buiten wederom een vechtpartij tussen twee groepen jongeren uit Lekkerkerk en uit Berkenwoude. Een 30-jarige man uit Stolwijk kwam tussenbeide. De groep uit Berkenwoude richtte haar woede op deze 30-jarige man en met hulp van jongeren uit Krimpen aan de IJssel, Capelle aan de IJssel en Rotterdam werd de 30-jarige man op het moment dat hij huiswaarts wilde gaan van zijn fiets getrapt en geslagen. Er ontstond een korte en hevige vechtpartij, waar enkele tientallen mensen bij betrokken waren. Zowel de Stolwijker als een tweede persoon werden voor behandeling aan hun verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het team Krimpenerwaard heeft op basis van een groot aantal getuigen verklaringen de betrokken jongeren kunnen aanhouden.

bron:Politie Hollands Midden