In Maastricht is afgelopen woensdag een 32-jarige man uit Den Helder aangehouden in een Duitse gestolen auto. Deze auto was gepikt bij een inbraak in een vakantiebungalow op het park Ooghduyne in Den Helder op maandag 14 augustus. De man liep tegen de lamp bij een verkeerscontrole. Hij vluchtte met de auto maar kon door agenten van het korps Limburg Zuid worden klemgereden en aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Afgelopen dinsdag werd door de politie Noord-Holland Noord een persbericht verspreid met betrekking tot tientallen inbraken in vakantiewoningen in Den Helder en omgeving. De recherche keek toen al naar de nu aangehouden man uit. Hij heeft inmiddels ruim 20 inbraken in vakantiewoningen in Den Helder, Texel, Sint Maarten en Callantsoog bekend. Ook elders in het land was hij actief, waaronder de provincies Zeeland, Groningen en Friesland.

De verdachte heeft twee jaar geleden al eens 140 inbraken in vakantiewoningen aan de Noord-Hollandse kust bekend. Toen vloog hij met een gestolen auto uit de bocht op het eiland Texel. Volgende week neemt de recherche van Den Helder de verdachte over in verband met het onderzoek naar de Noord-Hollandse zaken. Daarbij komen wellicht nog meer inbraken aan het licht.
 
bron:Politie Noord Holland Noord