Op dinsdagmorgen 30 augustus 2005 heeft de politie Limburg Zuid tijdens een actie zes personen aangehouden in het kader van een onderzoek tegen een criminele organisatie die zich bezighoudt met grootschalige en bedrijfsmatige hennepteelt.

Onder verantwoordelijkheid van de officier van justitie en de rechter commissaris werden in Maastricht, Grondsveld en Roosteren invallen gedaan in tien woningen en bedrijfspanden. De aangehouden personen zijn twee mannen uit Maastricht (34 en 37 jaar), twee vrouwen uit Maastricht (33 en 39 jaar), een 13-jarige jongen uit Maastricht en een 38-jarige inwoner van Roosteren.

De 34-jarige Maastrichtenaar wordt gezien als hoofdverdachte van een criminele organisatie die zich bezighoudt met de teelt van hennep. Tijdens de actie werden onder andere in beslag genomen: enkele dure personenauto's, een autoambulance, een aanzienlijke hoeveelheid geld, een vuurwapen en een grote hoeveelheid schriftelijke bescheiden. Op à©à©n locatie werd een hennepplantage van 450 planten aangetroffen. In totaal deden aan de actie 70 politiemensen mee.

bron:Politie Limburg-Zuid