Op last van de officier van justitie zijn vorige week in een onderzoek naar grootschalige documentfraude op zeven plaatsen doorzoekingen gedaan. Bij de doorzoekingen in Rotterdam, Dordrecht, Den Haag en Hoogeveen hebben rechercheurs van de Vreemdelingenpolitie van de politie Rotterdam-Rijnmond vorige week honderden valse documenten gevonden. Er zijn zes aanhoudingen verricht. Vier mannen, in leeftijd variërend van 38 tot 58 jaar oud, zijn vrijdag door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld.

De valse documenten zijn Nederlandse en buitenlandse paspoorten en identiteitskaarten, valse rijbewijzen, kentekenbewijzen en groene kaarten. Bij de doorzoekingen zijn ook nog vuurwapens en munitie gevonden.

De zaak kwam aan het rollen toen in 2004 in Frankrijk een gestolen auto werd aangetroffen. Nader onderzoek leidde in de richting van de nu aangehouden groep.

De verdachten worden naast het vervalsen van de documenten ook verdacht van de heling van gestolen auto's en diefstal van auto's. Tijdens de doorzoekingen zijn ook computers en printers in beslag genomen. Het onderzoek wordt nog voortgezet.

bron:OM