In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 mei heeft de politie rond Schagen in het belang van de openbare orde een grootscheepse controle georganiseerd waar door diverse instanties aan mee werd gewerkt. In totaal werden 145 voertuigen en bestuurders aan de kant gezet. Aan de controles deden zo'n 50 ambtenaren mee.

Schagen is in het weekend een gezellig uitgaanscentrum waar bezoekers uit heel Noord-Holland op af komen. Normaal gesproken oefent de politie in het centrum extra (horeca)toezicht uit om de veiligheid van het publiek zoveel mogelijk te waarborgen. Ditmaal werd de controle verlegd naar de buitenkant van Schagen. Doel van de controle was om bezoekers te controleren op het gebruik van drank en drugs en op het bezit van wapens.

De actie viel uiteen in twee delen. In het eerste deel van de nacht, van 22.30 tot 02.00 uur, werd het inkomende verkeer door motorrijders opgevangen en naar een controleplaats geleid aan de Oranjelaan. Daar werden onder meer papieren gecontroleerd, personen in het opsporingsregister nagetrokken en voertuigen op technische mankementen nagekeken. Aan deze controle deden ondermeer ambtenaren van de Douane, het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee, de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat en de Belastingdienst mee.

In het tweede deel van de nacht, van 02.30 tot 05.00 uur, werd het uitgaande verkeer, met name op alcoholgebruik,  gecontroleerd door de politie en de Marechaussee. Tijdens beide controles werd tevens de snelheid van het verkeer gemeten. De snelheidscontroles leverden veertien hardrijders op die bekeurd werden.

De actie heeft in totaal het volgende opgeleverd:

-         2x aanhouding van verdachten die het niet eens waren met de controle en de politie beledigden. De verdachten hebben een proces-verbaal gekregen voor verzet tijdens de aanhouding en belediging

-         8x drankrijder

-         2x in beslaggenomen slagwapens

-         10x niet kunnen tonen van het rijbewijs

-         4x geen rijbewijs (waaronder 1 persoon die 2x bekeurd werd tijdens de controle wegens het niet hebben van een rijbewijs, aan het begin en einde van de avond/nacht. Na de 2e keer werd het voertuig in beslag genomen)

-         11x niet kunnen tonen van kentekenbewijs

-         2x overschrijden van de geluidsnorm van het voertuig

-         1x voeren van mistlampen

-         2x onverzekerd rijden

-         2x defecte verlichting

-         1x onjuiste kleur verlichting

-         3x lekke uitlaat

-         2x inrijverbod genegeerd

-         1x rijden zonder helm

-         1x rijden zonder autogordel

-         1x rijden met een gladde band

-         2x taxi zonder chauffeurspas

-         2x onjuist rittenboekje in taxi

bron:Politie Noord Holland Noord

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular