Bij een grootscheepse internationale controle op de Maas hebben opsporingsambtenaren uit België en Nederland afgelopen zaterdag in totaal 47 processen-verbaal uitgeschreven. De controle vond plaats op en langs de Maas tussen de Beatrixhaven in Maastricht en Basse-Meuse in België (tussen Visé en Luik).

Bij de controle, die begon om 18.00 uur en duurde tot 02.00 uur, werden 28 processen-verbaal uitgeschreven voor het overtreden van de visserijwetgeving. Verder werden zes processen-verbaal opgemaakt voor het overnachten in een auto, vier voor het zich bevinden op verboden gebied en vijf voor het niet voeren van boordlichten. Ook werd een auto met valse kentekenplaten aangetroffen. In totaal deden 45 opsporingsambtenaren mee aan de aktie, waarbij vijf boten en vijf auto's werden ingezet. Een groot aantal van de gecontroleerde mensen bleek de Russische, Poolse of Duitse nationaliteit te hebben.

Aan de controle werd van Nederlandse zijde onder meer deelgenomen door het Korps Landelijke Politiediensten, de Koninklijke Marechaussee, Rijkswaterstaat, de Algemene Inspectiedienst en Politie Limburg Zuid. Van Belgische zijde waren onder meer de Lokale Politie Basse Meuse en de Vreemdelingenpolitie bij de controle betrokken.
 

bron:Politie Limburg-Zuid