Kippen horen in de wei. Dat vinden Stichting Gras Keurmerk en Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming. Daarom bakken zij op woensdag 14 september om 15.00 uur de grootste Gras Ei-pannenkoek op familiepark Kernwasser Wunderland in Kalkar.

Bijna de helft van de legkippen in Nederland leven onder erbarmelijke omstandigheden. In te kleine kooien krijgen ze het daglicht nooit te zien. Ook scharrelkippen komen nooit buiten. Kids for Animals en Stichting Gras Keurmerk zijn het hier niet mee eens. Ze vinden dat iedere legkip een diervriendelijk bestaan verdient waarbij het noodzakelijk is dat kippen ook naar buiten kunnen.
Door een pannenkoek te bakken gemaakt met Gras Eieren, willen zij mensen stimuleren deze diervriendelijke eieren te kopen.

Ook al mogen de kippen op dit moment even niet naar buiten, toch roepen Kids for Animals en Stichting Gras Keurmerk de consumenten op om Gras Eieren of Eko eieren te blijven kopen. Zij willen dat deze diervriendelijke sectoren blijven voortbestaan en niet nog eens extra worden getroffen door vogelpestmaatregelen.

Een reuzenkoekenpan van 4m2 is speciaal voor deze recordpoging gemaakt door
bakplatenmakerij Meijbeem in Uithuizermeden(Groningen). Een professionele Graskok zal met een groep Kids deze unieke pannenkoek bakken. Muzikale omlijsting zal worden verzorg door Jaap Fischer met het lied "Denk eens dat het je broertje is"

bron:Dierenbescherming