Dinsdagavond om 18.15 uur werd Brandweer Hengelo gealarmeerd voor een grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf Twence te Hengelo. Twence had melding gemaakt van een explosie in een van de afvalbunkers. Hierop zijn twee tankautospuiten van Hengelo gealarmeerd en een tankautospuit uit Enschede. Bij aankomst is door de brandweer Hengelo het sein zeer grote brand gegeven, waarop nog een tankautospuit uit Oldenzaal is gealarmeerd.

Bij het ter plaatse komen bleek er inderdaad een brand te woeden in de afvalbunker. De brandweer heeft uiteindelijk met 3 tankautospuiten de brand onder controle gekregen. Door de adviseur gevaarlijke stoffen zijn metingen verricht en geen concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten. Het sein brandmeester is om 20.00 uur gegeven.

In de bunker wordt brandbaar huishoudelijk afval en bedrijfsafval opgeslagen ter verwerking. Door de explosie (mogelijk een stofexplosie) die heeft plaatsgevonden, is brand ontstaan. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Omdat de bunker geheel afgesloten is, is de bedrijfsschade nihil. Twence zal zelf onderzoek verrichten naar de oorzaak van de explosie.
De woordvoerder van Twence meldt achteraf tevreden te zijn over de snelle en adequate optreden van de hulpverleningsdiensten en de samenwerking met het bedrijf.

bron:Gemeente Hengelo