Verenigingen die zich vorig jaar vroeg inschreven en prijs hadden in de surpriseloterij afgelopen maart, maken kans op verdubbeling van hun prijzengeld. Dat hangt af van hoe zij het geld besteden. Voor de vereniging met de meeste originele besteding wordt het bedrag van 450 euro verdubbeld. Volgende week wordt bekendgemaakt wie deze gelukkige vroege vogels zijn! 

Ieder jaar in maart verloot de Grote Clubactie niet geclaimd prijzengeld van de vorige actie. Dat wil zeggen dat iedere vereniging die zich và³à³r eind juni opgeeft om aan de Grote Clubactie mee te doen, kans maakt op 450 euro in de surpriseloterij het jaar daarop. Ieder jaar zijn het om en nabij de 100 verenigingen die prijswinnaar zijn. Vorig jaar werd het prijzengeld verloot in de vorm van een waardecheque voor spellenpakketten. Echter, verenigingen lieten weten liever contant geld te ontvangen. 
 
In tegenstelling tot alle andere loterijen is de Grote Clubactie een n¡et commerciële loterij! Zij werkt zonder winstoogmerk en stelt het belang van alle Nederlandse verenigingen voorop. Bovendien is zij de enige loterij die 80% van de opbrengst van de lotenverkoop laat terugvloeien in de verenigingskas. Ook niet geclaimd prijzengeld vloeit terug naar het verenigingsleven. 
 
Al 33 jaar organiseert de Grote Clubactie een loterij voor het Nederlandse verenigingsleven: van sportverenigingen tot bejaardenclubs, van jeugdsociëteiten tot kaartclubs. Verenigingen kopen loten in voor 50 eurocent en verkopen ze voor 2,50. Jaarlijks wordt hier zo'n 7 miljoen euro mee opgehaald. Vooral jonge lotenverkopers worden gestimuleerd door de Grote Clubactie. Hun inzet wordt beloond met clinics in hun favoriete sport of vrijetijdsbesteding. Ook zijn tijdens de lotenverkoop de meest leuke prijzen te winnen voor de beste lotenverkopers via www.kidzonely.nl

bron:Grote Clubactie