In de haven van Rotterdam is in een industriële boiler 1780  kilo cocaïne ontdekt. In verband met de vondst zijn zaterdag 4 februari zes mannen aangehouden. Meer aanhoudingen worden door het HARC-team, een samenwerkingsverband van de douane, zeehavenpolitie, FIOD-ECD en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, niet uitgesloten.

De afdeling pre-arrival van de douane selecteerde de lading die eind januari met een zeeschip vanuit Curacao naar Rotterdam kwam, voor een controle. Inspectie met een drugshond leidde naar de cocaïne. Die zat verstopt in een geheim compartiment van de boiler. De cocaïne, met een straatwaarde van 72 miljoen euro, werd eruit gehaald en is inmiddels vernietigd.
Vrijdag 3 februari werd de boiler, een gevaarte van ongeveer 4 bij 8 meter, van het haventerrein waar hij was uitgeladen, opgehaald. In en bij een loods in het stedelijk havengebied in Amsterdam werden de aanhoudingen verricht. De aangehouden mannen komen uit Amsterdam, Breda en Zaanstad en variëren in leeftijd van 22 tot 51 jaar.
Bij het onderzoek werkt het HARC-team samen met opsporingsinstanties op Curacao. Ook daar wordt het onderzoek voortgezet. De aangehouden mannen worden waarschijnlijk dinsdag voorgeleid.
bron:OM