Bij een grote controle op de Achterdam, de rosse buurt van Alkmaar, en de nabije omgeving zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 personen aangehouden. 2 personen bleken onder invloed achter het stuur te zitten, 1 persoon is aangehouden wegens mishandeling, 1 persoon is aangehouden wegens belediging van een ambtenaar, 1 persoon bleek een mes bij zich te hebben en 1 persoon reed zonder helm en kon zich niet identificeren.

In totaal zijn er bijna 200 personen gecontroleerd op onder andere het rijden met alcohol (140 blaastesten) en het kunnen tonen van de juiste papieren. Er zijn 47 bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs, het rijden zonder gordel, het rijden zonder helm, wildplassen en het niet bij zich hebben van een ID. Ook is van de staande gehouden personen nagetrokken of zij door politie of justitie staan gesignaleerd.

In dit gebied worden bewoners regelmatig geconfronteerd met diverse vormen van overlast zoals het dealen van drugs op straat, parkeeroverlast, geluidshinder, rijden in straten waar je niet mag rijden en wildplassen. Doel van deze actie was het verkrijgen van inzicht in de problematiek op de Achterdam en omgeving en het terugdringen van de overlast in deze buurt.

Op de Hekelstraat, de Achterdam, de Herenstraat, de Kaasmakersgracht en de Wortelsteeg zijn automobilisten gecontroleerd. Ook de douane was aanwezig en controleerde op de Wet op de Accijns en BPM (belasting op personenauto's en motorvoertuigen).

bron:politie Noord Holland Noord