In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op vier locaties in en rond Nijmegen een grote verkeerscontrole gehouden met het doel de verkeersveiligheid te bevorderen. Deze controle stond in het teken van het Euregio-project, een samenwerkingsverband met polizei Kreis Kleve en verslavingszorginstellingen aan beide kanten van de grens dat gericht is op de aanpak van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. In samenwerking met het Korps Landelijke Politie Diensten, de Koninklijke Marechaussee, Douane, Inspectie voor Verkeer en Waterstaat en de Vrijwillige Politie werden rond de 2000 weggebruikers gecontroleerd.

Er waren controleplaatsen ingericht op De Wedren, de Nieuwe Ubbergseweg en in Lent langs de A325. De Duitse politie had een controleplaats ingericht bij de grenspost Wyler. Zo controleerden ruim honderd medewerkers, waaronder meer dan 40 politieagenten, 1963 automobilisten op alcoholgebruik. Van hen hadden er 15 teveel gedronken. Zij kregen een proces-verbaal. Eà©n bestuurder zat met zijn alcoholgebruik boven de 570 ug/l, dermate hoog dat zijn rijbewijs meteen werd ingevorderd.

Voor verschillende overtredingen heeft de politie ongeveer 100 bekeuringen uitgeschreven. Meerdere bestuurders bleken bij die controle voor te komen in de registers van het Openbaar Ministerie omdat er nog niet betaalde boetes openstonden. In totaal werd er ruim 2500 euro aan openstaande boetes geïnd. De dienst Inspectie Verkeer en Waterstaat richtte zich op controle van taxi`s. Er werden 17 processen-verbaal voor verschillende overtredingen uitgereikt. Ook zijn twee personen aangehouden voor verboden wapenbezit.

De controle is uitgevoerd van 23.00 uur tot 05.00 uur. Door het Knooppunt Arnhem Nijmegen werd een promotieteam ingezet dat informatiemateriaal over rijden onder invloed meegaf aan gecontroleerde bestuurders. Degenen die niet teveel hadden gedronken kregen bovendien een klein presentje ter ondersteuning van de boodschap dat alcohol en verkeer niet samengaan.

De politie kijkt tevreden terug op de integrale aanpak op het gebied van verkeersveiligheid.
 
 
bron:Politie Gelderland-Zuid