De werknemers van autofabrikant NedCar houden maandagmiddag een grote manifestatie in Born. De vakcentrale FNV is solidair. Vakbond FNV Bondgenoten verwacht dat bijna alle drieduizend werknemers van NedCar zich vanmiddag verzamelen op het parkeerterrein van NedCar in Born. Voorzitter Henk van der Kolk en de voorzitter van de ondernemingsraad houden toespraken over de problemen bij de autofabrikant.

Steun
De vakcentrale FNV is solidair. In een verklaring zegt FNV-voorzitter Agnes Jongerius: ' Namens het Federatiebestuur van de FNV wens ik jullie heel veel sterkte in de strijd voor behoud van werkgelegenheid bij NedCar. Een strijd die ook gericht is op de versterking van de economische structuur van de regio. Het is onverantwoord dat  er onzekerheid blijft bestaan over de toekomst van NedCar en daarmee over de toekomst van jullie werk! Jullie kunnen erop rekenen dat ook het Bestuur van de FNV Vakcentrale alles zal doen wat in haar vermogen ligt, om een goede afloop van jullie strijd mogelijk te maken.'
Dinsdag 11 april hebben de bonden overleg met NedCar. De bond eist duidelijkheid en wil een productievolume waarmee de huidige werkgelegenheid behouden kan blijven. Ook moet NedCar de gelegenheid krijgen van Mitsubishi om zelf op zoek te gaan naar nieuwe partners om de resterende productiecapaciteit in te vullen, nu de Smart For Four wegvalt. Doordat Daimler Chrysler afziet van verder productie komen 1000 man op straat te staan. Dit betekent dat alleen nog de Colt van Mitsubishi wordt geproduceerd in Born en dat is op den duur niet rendabel. Loopt het gesprek op niets uit, dan volgt een ultimatum waarna acties kunnen volgen.
bron:FNV