In aansluiting op het convenant Veilig Uitgaan (samenwerking tussen horeca - gemeente - politie - openbaar ministerie) is er zaterdagavond en -nacht een integrale veiligheidscontrole uitgevoerd m.b.t. het veilig uitgaan in Zaltbommel.

Alle bezoekers van het centrum van Zaltbommel zijn gecontroleerd op o.a. de wegenverkeerswetgeving, de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. Bij deze controle werden geen wapens en/of drugs aangetroffen.
Door de douane werd o.a. gecontroleerd op de belastingwetgeving (rode diesel) en de opiumwet.

In totaal werkten 48 mensen van politie (Team Bommelerwaard en ander teams uit het district de Waarden en het team Verkeershandhaving), brandweer Zaltbommel, gemeente Zaltbommel, Douane en Verispect mee aan de controle.

Overigens geven de cijfers m.b.t. mishandelingen en bedreigingen in de kern Zaltbommel een dalende trend weer terwijl het oplossingspercentage nog steeds stijgt. Dit jaar zijn er, voor zover bekend, geen ernstige incidenten geweest in relatie tot het uitgaan in Zaltbommel.

Controlelocaties
Tussen 21.00 en 23.30 uur werd gecontroleerd op de locaties Steenweg en Boschstraat waarbij al het in- en uitgaande verkeer naar het centrum Zaltbommel werd gecontroleerd. Tussen 23.30 en 03.00 uur werd gecontroleerd op de locaties Havendijk en Van Heemstraweg-Oost waarbij eveneens al het in- en uitgaande verkeer naar het centrum Zaltbommel werd gecontroleerd.

In totaal werden 585 voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders werden onderworpen aan een blaastest.

9 bestuurders werden aangehouden i.v.m. rijden onder invloed.
2 bleken onder de grens van 220 ug/l te blazen. De overige bestuurders bliezen respectievelijk 255, 280, 345, 425, 505, 680, en 810 ug/l. Van de laatste twee werd het rijbewijs ingevorderd.

Eà©n man, een 28-jarige Nijmegenaar, bleek nog een gevangenisstraf van 63 dagen te hebben openstaan. Hij is ook aangehouden.

Processen-verbaal
In totaal werden er 70 processen-verbaal uitgeschreven voor o.a.:

niet tonen rijbewijs
niet tonen kentekenbewijs
rijden met mistlampen
niet tonen identiteitsbewijs
voeren van defecte verlichting
niet APK gekeurd zijn
niet dragen helm
1 bromfiets werd uit het verkeer genomen omdat deze technisch niet aan de gestelde eisen voldeed.

Buiten de verkeerscontroles werden in totaal 13 horecagelegenheden in Zaltbommel en Zuilichem gecontroleerd door een controleteam bestaande uit politie - brandweer - gemeente (vergunningverlening en milieu) en Verispect (controle gokkasten).
De controleteams hebben geen grote onvolkomenheden aangetroffen.
In à©à©n horecagelegenheid werd een kansspelautomaat aangetroffen die er niet mocht staan. Daarnaast werden er in sommige horecagelegenheden kleine zaken aangetroffen zoals bijvoorbeeld het niet branden van noodverlichting / bordjes nooduitgang etc.
Direct ingrijpen van een van de opsporingsdiensten was nergens noodzakelijk.
 
bron:politie Gelderland-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular