Zaterdagavond vond er een grote veiligheidscontrole plaats in Groesbeek, waarbij agenten van dit politieteam, een speurhondengeleider en de afdeling Verkeershandhaving van de regiopolitie Gelderland-Zuid samenwerkten met het Korps Landelijke Politiediensten, Douane en de Inspectie Verkeer en Waterstaat. De controle was gericht op het uitgaanspubliek in het centrum van deze grensplaats. Specifiek is daarbij gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik onder jongeren.

Vanaf 21.00 uur begeleidden verschillende motorrijders van de politie personenauto's naar de controleplaats aan de Spoorlaan. In totaal is 124 keer proces-verbaal opgemaakt. Het betreft de volgende feiten:
19 x niet dragen autogordel, 6 x ontbreken kentekenpapieren, 20 x niet tonen rijbewijs, 7 x voeren van mistverlichting, 39 x overschrijden maximumsnelheid. Enkele fietsers zijn bekeurd voor het niet voeren van fietsverlichting. Vijf bestuurders zijn bekeurd voor het rijden onder invloed, daarbij is tweemaal het rijbewijs ingenomen. Gedurende de controle hebben 712 bestuurders meegewerkt aan een blaastest.

Een Duitse taxichauffeur is bekeurd voor het aannemen en vervoer van klanten in Nederland. Deze boete bedraagt 2200 euro. Een 23-jarige automobilist uit Ridderkerk is aangehouden voor poging tot zware mishandeling. De man reed een motoragent bijna van zijn motor toen hij wegreed van de controleplaats. De man verklaarde het oneens te zijn geweest met de bekeuring die hij had gekregen.
 
bron:Politie Gelderland Zuid