Op donderdagmiddag en -avond 12 mei hield het Bureau Verkeer Onder Controle van de Politie Utrecht een verkeerscontrole op de Koppeling in Houten en de Universiteitsweg in De Bilt.

In Houten controleerde de politie tussen 16.00 en 18.30 uur van 800 bestuurders of zij op tijd stopten voor het rode verkeerslicht. Tien bestuurders deden dit niet en zij werden staandegehouden voor een bekeuring van à¢?¬ 95.

Op de Rondweg ter hoogte van de wijk De Gaarden werd de autogordeldraagplicht gecontroleerd. In totaal passeerden 648 voertuigen de controleplaats en 17 inzittenden kregen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen. Bovendien kregen twee bestuurders een bekeuring omdat zij geen rijbewijs bij zich hadden, à©à©n vanwege het niet tonen van het kentekenbewijs en à©à©n voor het niet handenvrij bellen.

Vierenveertig bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Gelukkig bleek niemand onder invloed achter het stuur te zitten. Het aanwezige Bob-promotieteam beloonde deze bestuurders met een sleutelhanger.

Het Scooterteam van de politie schreef ook nog 12 bekeuringen uit aan bromfietsers (overschrijden van de constructiesnelheid, geen helm dragen, niet tonen certificaat en technische gebreken). Met behulp van een onopvallend videovoertuig werden vier bestuurders bekeurd voor het rijden met een te hoge snelheid (34 km/uur te hard), het inhalen bij een doorgetrokken streep en de aanwezigheid van een radardetector. Deze werd in beslag genomen. Tot slot werd van een 28-jarige Maarssenaar het rijbewijs ingevorderd, omdat hij 116 km/uur reed binnen de bebouwde kom.

In De Bilt controleerde de politie op alcoholgebruik. In totaal moesten 684 bestuurders blazen en werden twee alcomobilisten aangehouden. Zij bliezen resp. 255 ug/l en 230 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt.
 
bron:politie Utrecht

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular