Politie Haaglanden heeft, nar nu eerst bekend is gemaakt, op 30 augustus 2005 een grote partij wapens inbeslaggenomen. In het voorjaar van dit jaar startte een speciaal geformeerd rechercheteam van politie Haaglanden een onderzoek naar wapenhandel in en buiten de regio Haaglanden.

 

Dit onderzoek werd gestart naar aanleiding van de vondst van een grote partij wapens en explosieven in een woning in Duitsland in maart 2005. De 36-jarige bewoner met de Duitse nationaliteit van het pand in Duitsland wist zich aan zijn aanhouding te onttrekken en vluchtte naar later bleek naar Den Haag. Op maandag 27 juni werd op de Maanweg de ontvluchtte Duitser aangehouden. Hij is inmiddels uitgeleverd aan Duitsland.

Op 30 augustus 2005 werden in Veenendaal twee inwoners uit Den Haag (40 en 49 jaar) op heterdaad aangehouden tijdens een transport en invoer van enkele wapens. Hierbij werden een machinegeweer en zeven pistoolmitrailleurs in beslag genomen.

Tijdens doorzoekingen in vier woningen in Den Haag, Voorburg en De Harskamp en in een loods in Pijnacker werden vier verdachten (een man en drie vrouwen)
aangehouden. De verdachten (in de leeftijd van 22, 37, 42, 56 jaar) waren woonachtig in de regio Haaglanden.

Van de zes verdachten zitten er nog drie in voorlopige hechtenis. Deze verdachten zullen worden gedagvaard voor een zitting van de meervoudige kamer van de rechtbank in december.

Bij de doorzoekingen werden een zeer grote hoeveelheid munitie (meer dan 10.000 stuks van divers kaliber), vele onderdelen van vuurwapens (lopen, patroonhouders e.d.) en apparatuur om onderdelen van vuurwapens en munitie te vervaardigen aangetroffen. Voorts werden 20 moderne vuurwapens en een grote hoeveelheid oude vuurwapens waaronder twee karabijnen, zeven pistolen, vijf revolvers, zeven semi-automatische geweren, drie machinepistolen, vijf geweren drie revolvers, twee seinpistolen, een kruisboog, een blaaspijp en nachtkijkers inbeslaggenomen.

De verdachten hadden een deel van het wapentuig voor verzameldoeleinden. Een groot gedeelte van de aangetroffen wapens was echter ook bestemd voor de illegale
wapenhandel. Met de aanhouding en inbeslagneming heeft politie Haaglanden voorkomen dat deze wapens in het illegale circuit terecht zijn gekomen.

bron:OM

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular