Guus Hiddink is rond met AustraliëGuus Hiddink is officieel bondscoach van Australië. De trainer van PSV is met de voetbalbond van het land tot overeenstemming gekomen, waarna de bond het nieuws naar buiten bracht.

Hiddink blijft, als Australië zich kwalificeert, tot en met het WK in Duitsland verbonden aan de Australische bond. De Achterhoeker gaat de baan combineren met zijn werk bij PSV.

Australië speelt binnenkort tegen de nietige Solomon Eilanden. Als die dubbele confrontatie wordt gewonnen, wacht een duel tegen de nummer vijf van de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika. Die staat op het programma voor half november.

Als Australië zich voor het eerst in dertig jaar weet te plaatsen voor het WK wordt het voor Hiddink het derde mondiale toernooi op rij. Zowel in 1998 met het Nederlands elftal als in 2002 met gastland Zuid-Korea werd hij vierde. Hiddink heeft altijd aangegeven dat een WK-eindtoernooi een ultiem genot is voor een coach. Daarom heeft hij een clausule in zijn PSV-contract laten opnemen waarin ruimte is voor een constructie zoals nu met Australië is overeengekomen.
 
bron:KNVBComments are closed.
%d bloggers liken dit: