Na uitvoerig overleg met artiesten en andere betrokken partijen heeft Little Rock Concerts in Den Haag besloten de voor zaterdag 17 september geplande tweede editie van de Haagse Beatnach niet door te laten gaan.

Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat in de Houtrusthallen de legendarische Haagse Beatnach plaatsvond. Op zaterdag 17 september aanstaande zouden de belangrijkste spelers van de eerste Haagse Beatnach nog een maal bij elkaar komen voor een ultieme reunie.

Vanwege het teleurstellende aantal kaarten dat in de voorverkoop is aangeschaft acht Little Rock Concerts het niet verstandig om de organisatie van het evenement door te zetten. Tot nu toe zijn ongeveer 800 van de 5.000 beschikbare toegangsbewijzen verkocht. 'Omdat de reunie van het festival wordt georgansieerd met particulier geld is het risco te groot geworden', aldus Ben van Es van Little Rock Concerts. 'Een verklaring voor de tegenvallende kaartverkoop hebben wij niet. Wij denken dat het een combinatie van verschillende factoren is, zoals het grote aanbod aan festivals, de economische malaise en het feit dat -in tegenstelling tot 1980- veel van de deelnemende acts nog regelmatig optreden.' De Haagse Beatnach in 1980 was in een week uitverkocht en trok ongeveer 8.000 bezoekers. Tijdens Parkpop 2005 trok het veertig minuten durende voorproefje van de Haagse Beatnach nog vele tienduizenden mensen. Op 3 oktober verschijnt daarom een DVD met het concert van de Haagse Beatnach op Parkpop.

De Haagse Beatnach 2005 zou de laatste kans zijn om de muzikanten die aan de wieg stonden van de Nederlandse popgeschiedenis bij elkaar en vooral met elkaar aan het werk te zien. Er waren optredens van twintig acts gepland waaronder  Andy Tielman, Frans Krassenburg (Golden Earrings), Hu & The Hilltops, The Incrowd, Johnny Lion, Livin' Blues, Mariska Veres (Shocking Blue) en The Shoes.

bron:Little Rock Conceerts