Op zondag 4 september lanceert de Haagse bibliotheek tijdens het Haags Uit Festival haar reclamecampagne om nieuwe leden te werven. Het thema van de campagne is 'Ontdek de bibliotheek'. Wethouder Pierre Heijnen opent de campagne om 15.30 uur met de onthulling van de 'Count Up', een ludieke expositie in de Centrale Bibliotheek op het Spui waarin alle nieuwe leden komende periode worden afgebeeld.

Ontdek de bibliotheek
De Haagse bibliotheek wil het lenersaantal flink omhoog trekken met de nieuw ingeslagen weg. Het publiek moet de bibliotheek als het ware opnieuw 'ontdekken'. "We willen alle Hagenaars kennis laten maken met de verschillende aspecten van de bibliotheek. Boeken uitlenen is slechts een onderdeel van wat we doen. Dat we ook cd's, dvd's en computerspellen in onze collectie hebben en dat we evenementen, lezingen, debatten, workshops en tentoonstellingen organiseren is maar bij een klein publiek bekend", aldus Sabine Heijman, hoofd pr en marketing van de Haagse bibliotheek.

Aanloop naar jubileumjaar
De ledenwerfcampagne is een aanloop naar het 100-jarig bestaan van de Haagse bibliotheek in 2006. Als voorproefje op het komende jubileumjaar krijgt een nieuw lidmaatschap zelfs een gouden randje: de honderdjarige deelt bonussen uit. Deze jarige gà©à©ft cadeautjes, in ruil voor het regelmatige bezoek van
een klant. Op www.ontdekdebibliotheek.nl staat een overzicht van alle acties.
Alle nieuwe leden ontvangen meteen hun nieuwe lenerspas op creditcard formaat. In de loop van dit jaar ontvangen ook alle huidige leden deze nieuwe pas bij hun bezoek aan de bibliotheek.

Campagne in andere steden
De Haagse bibliotheek is initiatiefnemer voor de campagne. De bibliotheken waarmee Den Haag in de regio samenwerkt - Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar - maken graag gebruik van de Haagse opzet met lokale aanpassingen.
De andere grote bibliotheken van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam stappen later in. De campagne van de bibliotheken in de regio Den Haag loopt van 4 september tot en met 31 december 2005.

bron:Bibliotheek Den Haag

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular