In de nacht van zaterdag op zondag is een 30-jarige man uit Geffen aangehouden. Politiemensen van het politieteam Vught hadden de melding gekregen dat op de Rijksweg N65 onder Haaren een auto stond waar mogelijk iets met de bestuurder niet goed was. Toen de politiemensen bij auto kwamen, troffen ze een afgesloten auto aan en een bestuurder die over het stuur lag.

Na kloppen werd de bestuurder wakker en kon een portier worden geopend. Het vermoeden bestond bij de politiemensen dat de man te veel had gedronken. Terwijl een van de politiemensen door het geopende portier in de auto met de man sprak, reed de man plotseling met hoge snelheid weg. De politieman wist zich aan het stuur van de auto vast te grijpen en zijn voeten op de deurdorpel te zetten. De man probeerde intussen de politieman steeds uit de auto te duwen. De politieman slaagde erin zich vast te houden en de contactsleutel uit het slot te halen, waardoor de auto tot stilstand kwam. De man de 30-jarige Geffenaar is aangehouden. In de auto troffen de politiemensen ook nog een 66 pillen, vermoedelijk XTC.

De politieman die door de auto werd meegesleurd liep hierbij enkele kneuzingen op. De man uit Geffen is aangehouden voor poging tot zware mishandeling, overtreding van de Opiumwet en rijden onder invloed. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost