De bisdommen Haarlem en 's-Hertogenbosch doen vandaag niet mee aan de vlaggenactie ter ondersteuning van de wereldwijde campagnedag voor de realisatie van de zogeheten Millenniumdoelstellingen. Dat hebben woordvoerders desgevraagd aan KN laten weten.

Cordaid
Eergisteren maakte de persdienst van de bisschoppenconferentie bekend dat op 1 juli aan alle zeven kathedralen witte vaandels zouden worden gehangen. De ´vaandelactie' vindt plaats in samenwerking met Cordaid, een van de organisaties die zich sterk maken voor de Millenniumdoelstellingen ter bestrijding van de wereldwijde armoede.

Abortus en ABC-methode
Cordaid kiest als initiatiefnemer van het Millenniumplatform een positie waarbij "weerstand tegen abortus en het promoten van de zogenaamde ABC-methode" als hinderpaal worden beschouwd voor het bereiken van de Millenniumdoelstellingen. Bij de ABC methode worden ook condooms gepropageerd, president Bush prees deze week nog de regering van Uganda die de methode actief gaat ondersteunen.

Inhoudelijke bezwaren
Het bisdom Haarlem heeft laten weten "op geen enkele wijze met Cordaid te willen worden geassocieerd". Ook het bisdom 's-Hertogenbosch heeft inmiddels laten weten "op inhoudelijke gronden" niet mee te doen aan de vlaggencampagne.

bron:RKK