Elst 27-05-2005 - Een 26-jarige vrouw uit Elst is donderdagmiddag in haar woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een 44-jarige plaatsgenote. De mishandeling zou het gevolg zijn van een ruzie om honden.

Het slachtoffer waarschuwde rond half drie de politie nadat ze op straat in de wijk Molenberg zou zijn geslagen. Volgens haar verklaring zou ze over straat zijn gefietst met haar aangelijnde hond toen er een andere, grotere hond aan kwam rennen. De vrouw probeerde de grotere hond weg te duwen, wat volgens haar zeggen met een klap gepaard ging. Daarop zou de 26-jarige vrouw vanuit haar woning zijn aangekomen en de hond van het slachtoffer hebben getrapt.

Bij een daaropvolgende schermutseling zou de 26-jarige het slachtoffer enkele malen in het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer wist met haar hond weg te komen en waarschuwde daarna de politie. Die hield de 26-jarige even later bij haar woning aan. De 26-jarige betichtte het slachtoffer echter ook van mishandeling en deed eveneens aangifte. De vrouw is na verhoor weer vrijgelaten. Het slachtoffer is later door de politie ook verhoord en gaf toe de 26-jarige ook te hebben geslagen. Justitie beslist of er al dan niet strafvervolging wordt ingesteld.

Bron:Politie Gelderland-Midden