Van 24 oktober tot en met 4 november a.s. houdt Fancy, samen met de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld en Novib, een posteractie ter ondersteuning van de campagne Wapen jezelf met woorden. Met het ophangen van de poster laat je zien dat je tegen agressie, geweld en wapenbezit bent. Tijdens deze periode zullen spotters, verdeeld over het hele land, een aantal adressen selecteren. Hieruit wordt à©à©n winnaar gekozen die samen met een vriend of vriendin een optreden van Krezip mag bijwonen. Daarnaast krijgt de winnaar of winnares ook de kans om alle bandleden van Krezip persoonlijk te ontmoeten. De postereditie van Fancy ligt vanaf vrijdag 14 oktober in de winkels.

Wapen jezelf met woorden
Met de campagne Wapen jezelf met woorden willen de LSTZG en Novib wapenbezit en geweld op middelbare scholen tegengaan. Acht procent van de leerlingen in het voortgezet onderwijs neemt een wapen mee naar school, op 40% van de scholen wordt ernstig gepest, met fysiek geweld, 53% van de leraren heeft te maken met agressie en geweld bij de uitoefening van hun werk. Dit zijn cijfers die er niet om liegen en feiten die niet thuishoren op school. Een school hoort een veilige leer- en werkomgeving te zijn, voor iedereen.

Wapen jezelf met woorden bestaat onder andere uit het geven van gastlessen, een documentaire, een interactieve website en een tool om zelf stripverhalen mee te maken. De komende twee jaar worden er zoveel mogelijk middelbare scholen in Nederland bezocht. Discussie en interactie staan hierbij centraal. De leerlingen wordt een spiegel voorgehouden en daarom wordt er tijdens de gastlessen een vergelijking gemaakt met Zuid-Afrika. Vanuit die vergelijking wordt er met leerlingen gesproken over hun eigen rol als mogelijk slachtoffer, omstander of zelfs dader.

De officiële aftrap van de campagne Wapen jezelf met woorden vindt plaats op donderdag 27 oktober a.s. op het Wellant College in Amersfoort.

bron:Fancy