Hans van Breukelen, voormalig keeper van het Nederlands Elftal, spreekt op zaterdag 9 september de (ex-)gedetineerden bewoners, de medewerkers en hun gasten toe bij de viering van het 10-jarig bestaan van Exodus Utrecht. Zijn toespraak is onderdeel van een Open Dag met allerlei activiteiten, die van 11.00 tot 15.00 uur duurt.

Exodus Utrecht is het op één na oudste huis van de landelijke Exodus-organisatie, die dit jaar 25 jaar bestaat. In Utrecht werden in die 10 jaar ruim
220 (ex-)gedetineerden voor kortere of langere tijd begeleid. Ruim de helft daarvan heeft traceerbaar na die begeleiding een plek in de samenleving gevonden zonder terug te vallen in criminaliteit.

Van Breukelen bezocht Exodus Utrecht eerder in het kader van een tv-spelprogramma van Teleac. Sindsdien toont hij zich regelmatig een betrokken voorstander van goede 'coaching' van mensen met een crimineel verleden. Voor bewoners van Exodus is hij, omgekeerd, een inspirerend voorbeeld hoe talenten in te zetten zijn bij het vormgeven van ieders eigen leven.

Het jubileumprogramma van Exodus Utrecht bevat voorts diverse kinderactiviteiten en een toespraak door mw. Marie José Jansen, voormalig justitiepastor en vice-voorzitter van het bestuur van Stichting Exodus Utrecht. Voorts neemt manager Chris Stroo die dag afscheid, na de stichting zeven jaar langs geleid te hebben.

bron:Stichting Exodus