Donderdag 15 september kwam om 12.30 uur een melding binnen van diefstal uit een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. Personeel had een man aangehouden nadat hij flessen parfum had gestolen. Politeagenten hielden de verdachte aan, een 33-jarige man uit Enschede. Hij bekende en werd na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

 

Rond 16.00 uur hield een beveiligingsmedewerker een man aan, die een aantal DVD's had gestolen bij een winkel in de Klanderij. Politieagenten hielden de verdachte aan. Het bleek te gaan om de 33-jarige Enschedeër. Ook deze diefstal bekende hij waarna hij met een dagvaarding werd heengezonden.

Donderdagavond zagen politieagenten op het Hessenpad twee mannen. Bij het zien van de agenten lieten zij spullen op de grond vallen en gingen er vandoor. Een van beiden zag kans weg te komen, de andere man werd door de agenten omstreeks 20.00 uur aangehouden. Het bleek weer de 33-jarige te zijn. De mannen hadden tassen met kleding op de grond gegooid, afkomstig van diefstal uit een kledingzaak in het centrum van Enschede. Bij de 33-jarige verdachte werd nog een tas met cd's aangetroffen, vermoedelijk afkomstig van diefstal uit de winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein, waar hij eerder die middag een diefstal had gepleegd.

De 33-jarige man is in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek wordt ingesteld.

bron:Politie Twente