Vanaf 1 mei 2005 is de Haring- en Henneproute weer geopend. De Haring- en Henneproute is een cultuurhistorische route rond het voormalige Schermereiland.
De route is een initiatief van de gemeente Graft-De Rijp en voert door de gemeenten Schermer, Beemster en Graft-De Rijp.

De route leidt langs diverse historische locaties die een beeld geven van de ontwikkeling en welvaart van het voormalige eiland. Belangrijke pijlers van deze welvaart waren de haringvaart en hennepnijverheid. Ook wordt de invloed van de droogmakerijen op het eiland toegelicht.

Er zijn twee fietsroutes van respectievelijk 18 en 30 kilometer. Een alternatief zijn de twee wandelroutes die 7 of 19 kilometer beslaan. De exposities en audiovisuele presentaties zijn te bezichtigen in onder andere de Grote Kerk in De Rijp, het Grafter Raadhuis en de Grote Kerk in Schermerhorn.

Starten kan vanaf VVV Graft-De Rijp, maar ook vanaf de Museummolen aan de Noordervaart of De Grote Kerk te Schermerhorn. Op deze startplaatsen ligt de route gratis klaar.

De Haring en Henneproute is nog tot en met de herfstvakantie geopend.

bron:Gemeente Schermer

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular