Hazerswoude-Rijndijk/ Snelheidscontrole RVHTHet Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 13 en donderdag 14 juli een snelheidscontrole gehouden op de N11. Bijna 95% hield zich aan de snelheid van 100 km/uur op deze autoweg. Toch werden er in totaal 712 snelheidsovertredingen geconstateerd.

De hoogstgemeten snelheid was van een motorrijder; deze reed 203 km/uur. Een dergelijke snelheid is op zich altijd gevaarlijk maar helemaal op een autoweg als de N11 met verschillende kruisingen. Op deze kruisingen geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur, waarop de stoplichten ook zijn afgesteld. De snelheid van de motorrijder werd ongeveer 600 meter bij zo´n kruising vandaan gemeten.

Maar ook een paar kilometer te hard maakt het verkeer gevaarlijker. Elke kilometer harder maakt de kans op een ongeval groter evenals de kans op letsel.
Naast de snelheidsovertredingen schonk het RVHT ook aandacht aan het gebruik van de gordel. Tien bestuurders kregen een boete van 45 euro omdat ze deze niet droegen. Het niet dragen van de gordel vergroot de kans op letsel aanzienlijk.

Bron: Bron: Politie Hollands MiddentComments are closed.
%d bloggers liken dit: