De politie heeft woensdag een 37-jarige inwoner van Margraten aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag en bedreiging van een 19-jarige inwoner van Helden.

Het slachtoffer verklaarde dat hij ´s morgens een woordenwisseling had gehad met de 37-jarige, waarbij de man hem verbaal bedreigde. Dit gebeurde aan de Molenheg. De jongeman besloot weg te lopen, maar werd even later achterna gereden door de verdachte met een auto. De jongeman rende weg toen de 37-jarige met hoge snelheid aankwam rijden en vluchtte tussen een aantal caravans.

Onderweg heeft hij nog een schop ter hand genomen waarmee hij in de richting van de auto sloeg en daarbij de voorruit vernielde. Vervolgens rende hij verder tussen een aantal kleinere caravans die gescheiden werden door een smal pad. Doordat de 37-jarige tegen een van de caravans reed, schoof deze in de richting van de andere caravan die er naast stond. Hierdoor kwam de jongeman, die juist tussen de twee caravans stond, met zijn hoofd klem te zitten tussen beide caravans.

Hij kon zich losmaken en is vervolgens naar binnen gerend in een van de caravans om daar een schuilplaats op te zoeken door zichzelf in een ruimte in te sluiten. Zijn belager kwam ook naar binnen heeft hem hier nogmaals bedreigd. Een familielid heeft de jongeman uiteindelijk meegenomen naar zijn woning. De politie is naar aanleiding van de melding dat er een vechtpartij gaande zou zijn ter plaatse gekomen en trof de verdachte hier aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Bron: Politie Limburg-Noord